Za Donalem… do Wietnamu

Premiera we wtorek, 1 września o godz. 18:30

Polećcie z nami w najdalsze zakątki Azji z młodym, utalentowanym mistrzem kucharskim Donalem Skehanem, który porzuca codzienne wygody, by zanurzyć się w kulturze Wietnamu – kraju o fantastycznym doświadczeniu kulinarnym. Donal posmakuje wietnamskiego stylu życia, dowiadując się od mieszkańców kraju, jak najlepiej przyrządza się pyszne azjatyckie potrawy. Zwiedzając tętniacą życiem stolicę kraju – Hanoi, Donal napawa się atmosferą miasta, fundując sobie poranną filiżankę kawy z jajkiem. Na wzgórzach Sapa poznaje członków plemienia Red Dao, którzy pokażą mu swój tradycyjny styl życia. Znakomite potrawy uliczne, niepowtarzalne orientalne przepisy, a wszystko to na tle zapierających dech w piersiach krajobrazów – wietnamska przygoda Donala naprawdę poszerza horyzonty i potęguje apetyt. Włączcie Polsat Food Network we wrześniu, by nie przegapić początku jego kulinarnych wojaży.

Niedzielne kolacje u Reva Runa

Premiera w poniedziałek, 7 września o godz. 17:00

Gwiazda Run DMC, Rev Run, po raz kolejny otwiera drzwi swojego domu, by pokazać, jak stara się uczynić z rodzinnych posiłków wyjątkowe wydarzenie. Dla Reva i Justine w niedzielę najważniejsza jest rodzina, przyjaciele i dobre jedzenie. Gromadzą więc swoich bliskich, by ożywić tradycję cotygodniowych uczt, na których nie zabraknie pysznego domowego jadła. Justine rozpoczyna nowy sezon swoim popisowym daniem, jakim są ponadczasowe babeczki kukurydziane z batatem, a także ulubionym przysmakiem wujka Danny’ego – niemieckim tortem czekoladowym. Rev nie może być gorszy, popisuje się więc znajomością kuchni chińskiej, odkurzając stalowy wok, w którym przyrządzi wyśmienitą domową potrawę. Plan Reva odnosi sukces, gdy jego rodzina gromadzi się w kolejnym sezonie pysznej zabawy.

Niedzielne kolacje u Reva Runa. Fot. Polsat Food Network.

Niedzielne kolacje u Reva Runa. Fot. Polsat Food Network.

Tajemniczy klient

Premiera w poniedziałek, 7 września o godz. 21:00

Tajny ekspert Charles Stiles i jego zespół specjalistów znów będą potrzebni, gdy amerykańskie restauracje zaleje nowa fala gastronomicznych krętaczy. Dzięki drużynie Tajemniczych Klientów, gotowych demaskować sprawiający kłopoty personel, Charles pomaga swoim zdesperowanym klientom zrozumieć przyczynę restauracyjnych koszmarów przy pomocy twardych dowodów i nieugiętej sprawiedliwości. W miejscach, gdzie serwowane są dania spoza menu, gdzie bez zezwolenia organizuje się charytatywne zbiórki i sprzedaje sekretne przepisy, Tajemniczy Klienci mają przed sobą masę nowych wyzwań – wszystko to w szóstym sezonie programu na Polsat Food Network. Czy właściciele lokali zastosują surową karę, gdy staną twarzą w twarz z nieuczciwymi pracownikami? Dowiedzcie się, jaki będzie efekt dowodzonej przez Charlesa ofensywy przeciwko największym zmorom branży gastronomicznej.

Kuchnia Nigelli

Premiera we wtorek, 1 września o godz. 22:00

Usiądźcie wygodnie i oglądajcie, jak wielokrotnie nagradzana mistrzyni kulinarna Nigella Lawson demonstruje swój talent w mistrzowskiej klasie gotowania wyjątkowych potraw na poprawę nastroju. Kuchnię Nigelli wypełniają przepisy na rewelacyjne potrawy, które z pewnością podrażnią Wasze kubki smakowe, a urocza autorka książek kucharskich z chęcią wyjawi Wam sekrety bezstresowego gotowania w domu. Możecie czerpać z doświadczenia Nigelli, gdy będzie przyrządzać sernik z masłem orzechowym, wyśmienite koreańskie kalmary, pierniczki z Guinnessem i fantastyczne tiramisu Frangelico. W pełnym różnorodnych tematów sezonie, Nigella pokaże Wam, jak z każdego rodzaju składników wyczarować pyszne i proste danie. Odkryjcie niezwykłe kuchenne sekrety Nigelli, zawierające najlepsze przepisy i składniki – już we wrześniu na Polsat Food Network.

Kobieta na Dzikim Zachodzie

Premiera w poniedziałek, 7 września o godz. 18:00

Kobieta na Dzikim Zachodzie

Kobieta na Dzikim Zachodzie. Fot. Polsat Food Network

Życie na rancho to nie przelewki. Jednak autorka bestsellerowej książki kucharskiej Ree Drummond znalazła receptę na owocne życie jako Kobieta na Dzikim Zachodzie. Oglądajcie, jak Ree w kolejnym sezonie powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. Powitalne przyjęcie domowe to dla Ree okazja przygotowania pysznej polędwicy wołowej z wyśmienitym purée z grillowanym czosnkiem – potrawy, która nigdy nie zawodzi. Po dniu ciężkiej pracy na farmie trzeba nakarmić potrzebującą energii rodzinę! Ree wyczarowuje więc wyborne uczty z potrawami, takimi jak: klasyczny kowbojski bekon z fasolą, ogromne sandwicze klubowe, pizza ze świeżymi ziołami i krewetkami w stylu chińskim. Cieszcie się odświeżającym wiejskim stylem życia dzięki idealnej gospodyni programu, serwującej doskonałe jedzenie.

Sklepowy turniej Guy’a

Premiera w piątek, 18 września o godz. 22:00

Przygotujcie się do udziału w dynamicznym konkursie kulinarnym – Sklepowym Turnieju Guy’a. W programie prowadzonym przez gwiazdę Polsat Food Network – Guy’a Fieriego, wycieczka do sklepu spożywczego może skończyć się wygraną 20 tysięcy dolarów dla szefa kuchni, któremu dopisze szczęście. Biorąc pod uwagę, że każda runda może oznaczać ryzyko eliminacji z programu, sukces możliwy jest jedynie w kulinarnej klasie mistrzowskiej. Czwarty występ Guy’a w roli gospodarza przebojowego programu rozpoczyna się od serii rodzinnych odcinków specjalnych, ponieważ zawodnicy zabierają ze sobą dzieci w nadziei zwiększenia swoich szans na wygraną. Guy stawia przed nimi oryginalne wyzwania, związane z różnymi regionami Ameryki, romantycznymi daniami i listami zakupów, ograniczonymi do poszczególnych liter. Jak nasi mistrzowie poradzą sobie z warunkami stawianymi przez Guy’a? Kto wróci do domu z wielką nagrodą w gotówce?

Kulinarne podróże z Guyem Fierim

Premiera w poniedziałek, 21 września o godz. 12:30

Guy Fieri zaprasza na wędrówkę po najlepszych przydrożnych restauracjach. Gwiazda Polsat Food Network odkrywa najlepsze, co USA oferuje, jeżeli chodzi o nieznane, przydrożne knajpy pracujące na swoją reputację. W ramach swojej wielkiej wyprawy Guy przeskakuje z Bostonu do Kalifornii, kosztując po drodze wielu wyśmienitych potraw. W Bostonie, zwanym Fasolowym Miastem, bierze udział w ulicznym festiwalu kuchni meksykańskiej i odwiedza pub serwujący wystrzałowego kurczaka. Wkrótce potem wybierze się do Duluth, gdzie pochłonie solidną porcję lasagne domowej roboty wraz z potężną mufalettą. Na myśl o kolejnym sezonie podróży z Guy’em już cieknie nam ślinka, a doskonałe knajpy, które odkryje po drodze z pewnością wywołają u Was napad głodu!

Kuchnia

Premiera w poniedziałek, 21 września o godz. 8:00

Oglądajcie nowe kulinarne podboje, których autorami są Sunny Anderson, Katie Lee, Jeff Mauro, Marcela Valladolid i Geoffrey Zakarian w nowym sezonie programu Kuchnia, poświęconym luksusowemu gotowaniu, który we wrześniu powraca na antenę Polsat Food Network. Świeże warzywa i owoce pojawiają się w menu letniego sezonu, który Jeff otwiera grecką sałatką z grillowanym kurczakiem. Impreza trwa dalej, gdy gospodarze organizują spotkanie w specjalnym wydaniu programu, z niezwykłym wyborem różnorodnych przepisów i pomysłów na pierwszorzędną wspólną ucztę. Ching-He Huang wpadnie do nich wkrótce potem, by przyrządzić smakowitego kurczaka Kung Pao w tempie szybszym niż jakikolwiek bar z jedzeniem na wynos. Ekipa zakończy sezon własną wersją Oktoberfest, na którym nie zabraknie kanapek z grillowanymi kiełbaskami, czerwonej kapusty, tortu szwarcwaldzkiego i – rzecz jasna – tradycyjnego niemieckiego piwa.

Polecane wpisy